Rietveld

RIETVELD is een grootschalig akoestisch armatuur voor wandinstallatie. Het is ontworpen als een configuratie van vier overlappende rechthoekige elementen, waarvan drie geluidsabsorberende elementen uit geflockt Basotect, en één lichtelement dat een aangenaam diffuus strijklicht over de wand werpt.

Door de uitgebalanceerde verhoudingen komt het ontwerp over als een modernistisch wandsculptuur, hetgeen nog geaccentueerd wordt door de mogelijkheid de akoestische panelen in verschillende kleuren uit te voeren.

Het armatuur kan naar wens met het lichtelement naar boven of naar onder toe worden geörienteerd. Door meerdere armaturen naast elkaar te plaatsen, al dan niet visueel en/of elektrisch gekoppeld met het optionele verbindingspaneel, kunnen ook ruimtes met langere wanden akoestisch geoptimaliseerd worden.

Architect Gerrit Rietveld was één van de grondleggers van de Nederlandse kunstbeweging De Stijl, die in de jaren twintig van de vorige eeuw mee aan de basis lag van de moderne architectuur zoals die vandaag nog steeds bedreven wordt.

Basisproduct
Akoestisch schuim.

Afwerking
Flock.

Afmeting
2.605 x 695 x 80 mm.

Kleur
Zie kleurkaart.

Lichtbron
- Talexx module stark LLE 280
- 350 mA.
- 6.200 Lumen.
- 53,8 Watt.

Kleurtemperatuur
3.000 of 4.000 Kelvin.

Download
- Technisch datablad Rietveld

Terug naar de collectie