Akoestiek verbeteren

Woonkamers, kantoren en restaurants worden steeds vaker minimalistisch ingericht en afgewerkt met harde vloeren, plafonds en wanden. Denk daarbij aan glas, tegels en gladgestucte wanden en plafonds. Als gevolg hiervan ontstaat er in veel gevallen een nagalm die zorgt voor een onprettige akoestiek in de ruimte.

Een nagalm is vooral vervelend in situaties waarin meerdere geluidsbronnen in de ruimte aanwezig zijn, zoals met feestjes, spelende kinderen of bellende collega's. Er ontstaat dan al snel een kakofonie van geluid. Hierdoor kost het jezelf verstaanbaar maken in een gesprek veel energie.

Geluidsabsorberende materialen

Om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, zijn er akoestische hulpmiddelen nodig. Deze materialen zullen het geluid absorberen en daardoor de galm verminderen en zelfs helemaal weghalen. Daarmee ontstaat er rust. Er kan weer normaal met elkaar gecommuniceerd worden.

Akoestiek verbeteren van uw ruimte

Allkoestiek heeft een breed aanbod van akoestische oplossingen voor uw kantoor, restaurant, woonkamer of gymzaal. Uw oplossing is afhankelijk van het beschikbare budget, smaak en de benodigde absorptie.

Nagalmmeting aanvragen

Via een nagalmmeting weten we precies welke materialen nodig zijn om de akoestiek van uw ruimte te verbeteren. Vraag deze aan via onze website.

Projectvoorbeelden

Herrie in de keuken opgelost door verbeteren akoestiek

Herrie in de keuken opgelost door verbeteren akoestiek

Het TV programma "Herrie in de keuken" heeft sinds vandaag een opname locatie minder. Eigenaar pakt akoestiek in woonkeuken aan...

Lees verder