Akoestiek in serre verbeteren

Veel horecagelegenheden hebben hun pand uitgebreid met een serre of veranda. Een mooie aanvulling op de zaak die bij veel klanten in de smaak valt vanwege het populaire semi buiten zijn.

Glas is akoestisch hard

Om het buitengevoel optimaal tot uiting te brengen, zijn veel van deze serres van glas gemaakt. Glas heeft echter één groot nadeel: het is een akoestisch hard materiaal. Dit betekent dat het geluid niet geabsorbeerd wordt. Als het geluid niet wordt opgenomen, ontstaat er een galm of echo in de ruimte. Voor klanten en personeel is dat erg vervelend, want je verstaanbaar maken is dan een grote uitdaging. Daardoor gaan mensen harder praten, maar dat maakt de herrie alleen maar groter.

Akoestisch materiaal in serre

Het realiseren van een prettige akoestiek in een serre is best een uitdaging. De ramen bedekken met akoestisch materiaal is geen optie, want de lichtopbrengst moet zoveel mogelijk in tact blijven en het moet mogelijk zijn om het glas schoon te maken. We werken daarom in dit soort omgevingen veelal met zwevende objecten. Denk daarbij aan akoestische kubussen of akoestische cilinders. Meer informatie over deze en andere producten kunt u vinden in onze productcatalogus.

Hoe los je deze herrie echt op?

Bij een probleem in uw serre doen we eerst een nagalmtijdmeting. Aan de hand van deze meting bepalen we hoeveel absorberend materiaal nodig is.

Wilt u de akoestiek in uw serre verbeteren? Neem dan contact met ons op.

Projectvoorbeelden

Vergaderen weer mogelijk dankzij goede akoestiek

Vergaderen weer mogelijk dankzij goede akoestiek

Akoestische cilinders blijken een geweldige oplossing in een vergaderruimte met een glazen dak...

Lees verder