Akoestiek school verbeteren

In een school hebben wij te maken met verschillende ruimten. Denk hierbij aan een klaslokaal, gymzaal, aula, muzieklokaal, verblijfsruimten, bibliotheek of mediatheek.
Iedere ruimte heeft qua akoestiek zijn eigen eisen. Daarom is het beter deze ruimten per toepassing akoestisch te bekijken. Daarnaast is het ook van belang  men ook rekening gehouden te worden met de specificaties van een product. Zo is niet ieder product toepasbaar in een gymzaal. Heeft een aula een heel ander volume dan een klaslokaal. En ga zo maar door.

Breed akoestisch assortiment

Dankzij het brede assortiment van Allkoestiek kunnen wij voor al deze toepassingen een akoestische oplossing bieden in een schoolgebouw. Op maat, gekleurd, balvast, stootvast of passend in uw budget veel is mogelijk. Wij garanderen onze oplossingen rekening houdend met de eisen die gesteld worden aan de specifieke ruimten. Op zoek naar een akoestisch oplossing? Zoek uw specifieke ruimte op in onze ruimtezoeker een maak kennis met verschillende oplossingen.

Ruimteakoestiek in Programma van Eisen - Frisse scholen

Voor het realiseren van een frisse school is een programma van eisen opgesteld. Dit is een publicatie van rvo.nl in opdracht van ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het programma van eisen kan gebruikt worden voor nieuwbouw en voor het verbeteren van bestaande schoolgebouwen. De ruimteakoestiek die nodig is in klaslokaal is omschreven in het programma van eisen. In ons nieuwsartikel "Ruimteakoestiek in programma van eisen voor een frisse school" leest u hier mee over.

Projectvoorbeelden

Akoestiek in klaslokaal universiteit

Akoestiek in klaslokaal universiteit

Dat akoestiek in een klaslokaal belangrijk is ondervond men al snel bij de Radboud universiteit in Nijmegen...

Lees verder

Gymleraren blij met stille sportzaal

Gymleraren blij met stille sportzaal

Balvaste akoestische oplossing voor gymzaal compleet geleverd en gemonteerd door Allkoestiek...

Lees verder

School vermindert galm in mediatheek

School vermindert galm in mediatheek

Na renovatie bleek al snel dat er sprake was van teveel galm in de mediatheek...

Lees verder

Slechte akoestiek in gymzaal school aangepakt

Slechte akoestiek in gymzaal school aangepakt

De akoestiek in gymzalen laat vaak te wensen over en maakt gymleraren ziek of zelfs arbeidsongeschikt...

Lees verder