Gemeenschappelijke ruimte Groenewoude Woudenberg - Allcylinder® akoestische cilinder Open behandelruimte vraagt om extra aandacht voor de akoestiek in verband met privacy Behandelkamer Leidseweg tandartsen - Allpanel® akoestisch paneel "COLOUR"

De garanties van Allkoestiek...

..een prima werkende oplossing voor uw akoestisch probleem
..mooie en esthetisch passende producten voor ieder budget
..levering of complete montage van A t/m Z en tip-top geregeld
Lees het Allkoestiek stappenplan

Akoestiek gezondheidszorg verbeteren

Akoestiek speelt een grote rol in de gezondheidszorg. Hol klinkende wachtruimten en behandelkamers zijn een frustratie voor patiënten en personeel. Maar ook in ontmoetingsruimten van bijvoorbeeld verzorgingshuizen is een goede akoestiek van belang. Men komt in deze ruimten samen om in alle rust met elkaar te kunnen praten en activiteiten te ondernemen. Een hol klinkende ruimte is qua sfeer onaangenaam om in te verblijven en zal men al snel gaan mijden. Personeel dat de hele dag in een ruimte met veel echo moet werken is aan het einde van de dag extra vermoeid. De echo ontstaat door een te lange nagalmtijd. Hoe langer de nagalmtijd hoe langer geluid wat geproduceerd wordt in een ruimte nodig heeft om weg te sterven. Wanneer er veel mensen tegelijk in de ruimte door elkaar heen gaan communiceren dan onstaat al snel een rumoerige afmosfeer en treedt het zogenaamde Lombard-effect op.

Wereldgezondheidsorganisatie

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) oordeelt dat het achtergrondgeluidniveau in een patiëntenkamer maximaal 35 decibel mag bedragen. In de praktijk wordt deze drempel maar al te vaak overschreden. Het verminderen en het beheersen van de nagalmtijd is mogelijk door materialen met sterke akoestische absorberende eigenschappen toe te passen. Hiermee reduceert het stressniveau van bewoners en patiënten en verhoogt de werkmotivatie van het personeel wat bijdraagt aan het welzijn van personeel en patient.

Breed akoestisch productenpakket

Allkoestiek heeft een zeer breed productenpakket en is daarmee thuis in iedere ruimte. Wij helpen u graag met het oplossen van uw akoestische problemen.

Projectvoorbeelden

Rust in fysiotherapiepraktijk door goede akoestiek

Rust in fysiotherapiepraktijk door goede akoestiek

Akoestiek in fysiotherapiepraktijk goed door verschillende akoestische oplossingen.

Lees verder

Gekleurde akoestische oplossing voor tandartsenpraktijk

Gekleurde akoestische oplossing voor tandartsenpraktijk

Akoestische oplossing voor tandartsenpraktijk met gekleurde elementen...

Lees verder

Akoestiek op maat in woonzorgcentrum

Akoestiek op maat in woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum ziet oplossing in akoestische maatdelen...

Lees verder

Advies op maat