Akoestiek in een aula, auditorium of gehoorzaal verbeteren

Een aula is een ruimte of zaal bedoeld voor gemeenschappelijke bijeenkomsten of als ruimten waar men tijdens een pauze kan ontspannen. Vaak is er dan ook een aula aanwezig in scholen.
Soms is er ook een kantine geïntegreerd in de aula. Een aula vervult dus meestal meerdere functies.

Waarom is akoestiek zo belangrijk?

Daar waar veel mensen bij elkaar komen is een aangenaam akoestisch klimaat van groot belang.

Wanneer de aula is afgewerkt met voornamelijk harde materialen en ontbreekt daardoor voldoende geluidabsorptie dan kan het geluid niet opgenomen worden en zal dit gaan nagalmen. Het geluid blijft dus langer hangen waardoor communiceren lastig wordt omdat het moeilijk is jezelf verstaanbaar te maken.

Een aula vervult zoals gezegd meerdere functie's. Als ruimte om te ontspannen wil men met elkaar kunnen praten zonder gestoord te worden door andere gesprekken. Misschien wil men graag achtergrondmuziek hebben maar blijkt dat onmogelijk omdat deze teveel doorklinkt in de aula.

Wanneer er sprake is van een spreker, presentatie of soms zelfs een voorstelling dienen de luisteraars het verhaal goed te kunnen volgen. Ook daarom een een goede akoestiek van belang.

Akoestische oplossingen als onderdeel van uw interieur

Akoestische oplossingen kunnen tegelijk ook een leuke aanvulling geven aan het interieur. Door te spelen met vorm, kleur en de mogelijkheid om verlichting te integreren is akoestiek vaak een welkome aanvulling op het interieur.

Dankzij het brede assortiment en het creatief meedenken van het Allkoestiek team komen er vaak leuk akoestisch oplossingen op tafel.

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen ga dan naar onze productcatalogus of bekijk een aantal van de door ons uitgevoerde projecten om inspiratie op te doen.
Uiteraard helpen wij u graag verder door. Neem contact op met één van onze medewerkers voor telefonisch advies.