Akoestische oplossingen geven kantine prettige sfeer

De firma Driessen United Blender uit Deurne heeft 65.000 m2 aan faciliteiten op het gebied van afvullen, ompakken, mengen, zeven en opslag.
Alles onder één dak en in één hand. Bij zo'n groot bedrijf hoort natuurlijk ook een bedrijfskantine. Bij Driessen is de kantine gemaakt van een deel van een hoge hal.

Slechte akoestiek

Meteen wordt daarmee een probleem duidelijk namelijk de akoestiek. Doordat er sprake is van een groot volume en de ruimte afgewerkt ik met harde materialen kan je er vanuit gaan dat er problemen ontstaan met de akoestiek.

Nagalmtijdmeting

In de kantine met een inhoud van ruim 400 m3 werd een gemiddelde nagalmtijd gemeten van maar liefst 2,66 seconde over het spraakgebied. Wij maken dan vaak het grapje dat je een kop koffie kan bestellen dan naar de WC kan gaan en als je terugkomt nog steeds kan horen dat het kopje koffie besteld is. U zult begrijpen dat wanneer er zich meerdere mensen in zo'n ruimte bevinden het een kakofonie van geluiden wordt. Echt fijn vertoeven in zo'n ruimte is het zeker niet en dat is nou net niet de bedoeling van een bedrijfskantine.

Speelse oplossingen in bedrijfskantine

Gezien de hoge ruimte kon er gekozen worden voor speelse oplossingen. In dit geval zelfs akoestische kubussen en akoestische cilinders door elkaar maar wel leuk gerangschikt. Naast oplossingen aan het plafond was er ook een oplossing nodig aan de wand. Hiervoor is gekozen voor de Allceiling akoestische elementen voorzien van een afbeelding.

Tevreden klant

Een tevreden klant maar nog belangrijker tevreden werknemers, die gewoon lekker kunnen vertoeven in hun bedrijfsrestaurant nu de akoestiek goed is in deze ruimte. Heeft u ook een bedrijfskantine en bent u op zoek naar akoestische oplossingen, neem dan contact met ons op.

Toegepaste producten

01 - Allceiling

Logo-allceiling-akoestisch-element.png
Minimalistisch en kaderloos paneel voor "zwevende" montage tegen wand, plafond of dak

Lees verder

05 - Allcylinder

logo-allcylinder-akoestische-cilinder.png
Interieurelement om op te hangen of te verlijmen aan het plafond.

Lees verder

06 - Allcube

logo-allseparator-akoestisch-buroscherm.png
Los object eenvoudig op te hangen aan het plafond.

Lees verder