Horeca gelegenheid kiest voor akoestisch comfort

Horeca is bij uitstek de plaats waar comfort in al zijn aspecten waardering kent van de klant. De inrichting bepaalt de sfeer, de menukaart de smaak, de verwarming de aangename temperatuur en........ de ruimte-akoestiek het geluid!...

Sinds de opname van Brasserie Sanz in de GaultMillau van 2010 in de drukte in het restaurant aanzienlijk toegenomen. De akoestiek in het restaurant liet echter sterk te wensen over, zo bleek ook uit de opmerkingen van gasten dat men het erg rumourig vond.

Eerdere maatregelen, zoals de onder de tafels geplakte noppenplaatjes van de bouwmarkt, leverde onvoldoende resultaat op. Nadat de Brasserie al met diverse bedrijven in contact was geweest over een mogelijke oplossing kwam men Allkoestiek op het spoor.

Omdat Allkoestiek tegen geringe kosten op locatie een nagalmmeting kon verrichten was het mogelijk het bestaande akoestische klimaat exact in kaart te brengen maar ook de plaats te bepalen waar de overlast zich concentreerde. In de relatief kleine ruimte zijn daarom op 6 bronposities metingen verricht met behulp van pulsgeluid (alarmpistool). Van deze metingen heeft Allkoestiek een rapport opgesteld en aan de resultaten een op-maat-advies gekoppeld.

Voorwaarden die de opdrachtgever vooraf stelde aan de Allkoestiek oplossing waren o.a.:

- Een betaalbare oplossing passend binnen een maximaal budget van € 3.000,- excl. BTW.
- De mogelijkheid om de montage eventueel zelf te kunnen doen ter beperking van de kosten.
- Geen overlast voor de exploitatie van het restaurant.
- Garantie op de akoestische resultaten.
- Een stijlvol en strak uiterlijk, met een minimum aan inbreuk op de bestaande inrichting.
- Onderhoudsarm en een lange levensduur.
- Makkelijk verwijderbaar en eventueel verhuisbaar omdat het een huurpand betreft.

Als oplossing hebben wij onze Allceiling® akoestische elementen voorgesteld die de klant zelf op vooraf bepaalde plaatsen heeft kunnen ophangen.

In de keuze om de oplossing door Allkoestiek te laten leveren of met de resultaten van de meting elders een oplossing te gaan zoeken is de klant volledig vrij gelaten.

Wel bieden wij een korting op de kosten voor het uitvoeren van nagalmmeting en rapportage wanneer men bij ons besteld.

De tevredenheid over de uiteindelijke resultaten van de geleverde oplossing laten zich nalezen in de nieuwsbrief van Sanz van juni 2010.

Website: www.Sanz.nl