Akoestische fotopanelen in restaurant Rotterdam

Rotterdam is een vooraanstaand restaurant rijker. Het gebouw van Brasserie Waalhaven is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied van Rotterdam stond. Die nostalgische sfeer in een eigentijds jasje ademt het pand anno nu uit! Gelegen op een unieke locatie met een spectaculair uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. De opstijgende en landende vliegtuigen kun je hier bijna aanraken!

Waalhaven.png

Akoestische problemen kort voor de opening pas opgemerkt

Vlak voor de officiële opening en ingebruikname van het pand kwam naar voren dat er in meerdere ruimten sprake was van een serieus akoestisch probleem. Holle klank, veel echo en weerkaatsing van geluid. Om dit probleem op te lossen werd de hulp van Allkoestiek ingeroepen. Allkoestiek heeft in de diverse ruimten nagalmtijdmetingen uitgevoerd en op basis daarvan een advies uitgebracht samen met een aanbieding voor de complete levering en montage.

Gefaseerde uitvoering met snel resultaat

Het project is in twee fases door ons uitgevoerd. Eerst zijn op de bovenverdieping een tweetal multifunctionele zalen met een zeer lange nagalmtijd aangepakt. Hier zijn tegen het hellend plafond tussen de al aanwezige verlichting maatwerk Allceiling akoestische elementen opgehangen in combinatie met een aantal Allvisual akoestische afbeeldingen tegen de wanden. Omdat deze zalen ook gebruikt zouden worden voor de officiële openingsceremonie zijn deze met voorrang uitgevoerd.

Akoestisch klimaat Brasserie Waalhaven Rotterdam The Hague Airport comfortabel

In fase 2 zijn akoestische voorzieningen aangebracht in de brasserie op de benedenverdieping. Hier heeft Allkoestiek grootformaat Allvisual akoestische afbeeldingen gemonteerd. Naast een aantal blow ups zijn er ook banners / filmstrips gemaakt die bewust op oorhoogte van de gasten zijn geplaatst. Alle Allvisuals zijn voorzien van historisch beeldmateriaal wat speciaal voor dit project is gereproduceerd en bewerkt.

Mooi eindresultaat en een enorme akoestische verbetering

Het eindresultaat is werkelijk prachtig geworden en sluit mooi aan bij de nostalgische sfeer. Het was nog wel een uitdaging om zo veel historisch beeld te achterhalen maar met medewerking van de opdrachtgever en een lokaal reclamebureau is dit uiteindelijk gelukt en het eindresultaat mag er zijn. De Allvisual akoestische afbeeldingen zijn naast akoestisch functioneel ook een prachtige aanvulling op het interieur.

Akoestiek verbeteren Brasserie Waalhaven Rotterdam

Uniek aan de Allvisual® is het zeer hoge akoestisch rendement

Het belangrijkste is uiteraard de bijdrage die de Allvisuals leveren aan het verlagen van de nagalmtijd en verbeteren van het akoestisch klimaat in de Brasserie. Een Allvisual akoestische afbeelding heeft een dikte van maar liefst 55 mm en is voorzien van een akoestische vulling met een absorptieklasse A in een dikte van 40 mm.

De dikte en densiteit van de vulling die wij toepassen levert een zo maximaal mogelijk akoestisch rendement per m² en functioneert over de volledige breedte van het geluidspectrum waardoor de akoestiek mooi in balans blijft zonder pieken in de lage of hoge frequenties.

De Allvisual is voorzien van een geluid doorlatend doek waarop een hoge kwaliteit afbeelding naar keuze kan worden geprint. Een doek kan indien nodig eenvoudig worden uitgewisseld, vervangen en zelfs gewassen worden.

Weer een tevreden klant erbij

Bij Brasserie Waalhaven is men zeer tevreden over het eindresultaat.

Wilt u vliegtuigen gaan spotten in een bijzondere ambiance en dit onder het genot van lekker eten en drinken dan is een bezoekje aan Brasserie Waalhaven absoluut de moeite waard!

Neem een kijkje in de multifunctionele zaal op de bovenverdieping via Google Maps

Neem contact op

Laat een meting uitvoeren

Toegepaste producten

01 - Allceiling

Logo-allceiling-akoestisch-element.png
Minimalistisch en kaderloos element voor zwevend montage.

Lees verder

07 - Allvisual

logo-allvisual-akoestische-afbeelding.png

Akoestisch wandpaneel met foto of afbeelding naar keuze

Lees verder

Allstretch

logo-allstretch-akoestische-spanwand.png

Wandbespanning als eyecatcher van vloer tot plafond.

Lees verder