Rust in fysiotherapiepraktijk door goede akoestiek

Met 30 jaar praktijkervaring heeft Ellen Bienen besloten om zelf een fysiotherapiepraktijk te starten in Vianen. Zelf al woonachtig in Vianen werd er een geschikte ruimte gevonden. Nadat deze omgebouwd werd tot praktijk was al snel duidelijk dat er iets aan de akoestiek gedaan moest worden.

Vertrouwen in Allkoestiek

Al snel kwam Ellen uit bij de firma Allkoestiek en had ze er alle vertrouwen in dat het met de akoestiek wel goed zou komen.

Verschillende akoestische oplossingen

In de fysiotherapiepraktijk is gekozen voor verschillende akoestische oplossingen. In de wachtruimte hangt een Allpicuture akoestisch schilderij. Naast dat deze akoestisch werkt kon deze ook voorzien worden van de afbeelding welke geheel aansluit op de naam de van praktijk namelijk een afbeelding van een hazelaar. Dat past natuurlijk prima bij fysiotherapie praktijk de Hazelaar.

Voor een afbeelding werd ook gekozen in de behandelruimte. Maar deze in de vorm de Allvisual akoestische afbeelding. Voordeel van dit product is dat het doek op termijn eenvoudig te vervangen is en een ander voordeel is dat het materiaal achter het akoestisch doek variabel gekozen kan worden. Afhankelijk van de benodigde absorptie kan hier gekozen worden Allwool, Allceiling of Alledge. Waarbij Allceiling en Alledge veel meer bijdragen aan de akoestiek dan Allwool.

Aan het plafond zijn Allceiling akoestische elementen gemonteerd zodat verdeeld over de ruimte al het geluid geabsorbeerd kan worden.

Extra service

Daarnaast is de toegangsdeur tussen de wachtruimte en de behandelruimte voorzien van een valdorpel zodat de privé gesprekken in de behandelruimte ook echt privé blijven. Misschien niet direct een akoestische oplossing maar in dit geval als extra service uitgevoerd.

Rust in de fysiotherapiepraktijk

Ellen ervaart nu rust in de fysiotherapiepraktijk. Voor zowel haar klanten als voor haarzelf is het een fijne omgeving geworden. Heeft u een fysiotherapiepraktijk en wilt u net als Ellen een rustige omgeving om behandelingen uit te voeren, neem dan contact met ons op.

 

Toegepaste producten

01 - Allceiling

Logo-allceiling-akoestisch-element.png
Minimalistisch en kaderloos element voor zwevend montage.

Lees verder

07 - Allvisual

logo-allvisual-akoestische-afbeelding.png

Akoestisch wandpaneel met foto of afbeelding naar keuze

Lees verder

Allpicture

logo-allpicture-akoestisch-schilderij.png
Kaderloos interieurelement voorzien van uw eigen afbeelding.

Lees verder