Uitsparing voor neerlaatbare wand in Allwall® wandsysteem Bestaande obstakels eenvoudig terug te plaatsen op de Allwall® Gemeentelijke sporthal akoestisch perfect: "prettige wedstrijd!" Allwall® akoestische voorzetwand voorzien van printwerk Allimpact® bal- en stootvaste vaste eilanden in de middenzaal

De garanties van Allkoestiek...

..een prima werkende oplossing voor uw akoestisch probleem
..mooie en esthetisch passende producten voor ieder budget
..levering of complete montage van A t/m Z en tip-top geregeld
Lees het Allkoestiek stappenplan

Een akoestische slag geslagen in de sporthal van Hoevelaken!

Sporthal "De Slag" in Hoevelaken is al sinds jaar en dag het sportieve hart van die regio. Jong en oud bezoeken de plek om te sporten in de gymzaal en te zwemmen in het zwembad. Sporthal De Slag is een ideale plek om vrijwel iedere sport in uit te oefenen. Tot voor kort waren er serieuze akoestische klachten. Gymleraren waren bang voor gehoorschade door de enorme echo in de zaal en dreigden het werk neer te leggen.

De akoestiek was al jarenlang een uitdaging

“Mijn collega Arie Verheul heeft daarop gereageerd door onderzoek naar het probleem te doen en de beste oplossing is hiervoor te zoeken”, vertelt Henri Drost, adviseur vastgoed van de gemeente Nijkerk. We interviewden hem naar aanleiding van dit project en in dit artikel vertelt hij zijn verhaal.

Oorspronkelijke situatie     (artikel gaat onder de foto's verder)

Akoestiek verbeteren sporthal

Akoestiek Sporthal De Slag in Hoevelaken verbeterd met Allimpact akoestische eilanden

Op zoek naar een goede oplossing

“We zijn samen met Allkoestiek begin dit jaar bij een vergelijkbare gymzaal in Apeldoorn gaan kijken, een ruimte die voldoet aan alle akoestische normen. Ik was verrast over hoe het daar opgelost was. Er is gewerkt met panelen die stoot- en balvast zijn, maar die ook nog mooi zijn afgewerkt. De ruimte zit vol met akoestische oplossingen zonder dat gebruikers het in de gaten hebben. Bovendien zijn deze ook nog eens 100% brandveilig.”

Eindelijk aan de slag met ons eigen project

“Vervolgens zijn we in onze eigen sporthal aan de slag gegaan. Ik was erbij tijdens het testen. Er werd een nagalmtijd-meting gedaan, dat was best luid. Toen de akoestische werkzaamheden na een aantal dagen waren afgerond, werd die test nog een keer gedaan. Het verschil was duidelijk waarneembaar. Er was veel minder echo.”;

“Erg enthousiast over de manier

waarop Allkoestiek omgaat met akoestiek

Ze verstaan hun vak!”


“Het is nu prettig toeven in Sporthal De Slag. Het is veel rustiger. Dat hoor ik ook terug van de sportleraren. We zijn ook blij met hoe het eruit ziet. Er hangen panelen aan de muur met een mooie opdruk, waardoor de ruimte er wat mij betreft mooier uitziet dan daarvoor. Ik ben zelf bouwkundige en ben enthousiast over de manier waarop Allkoestiek omgaat met akoestiek. Ze verstaan hun vak!"

Nieuwe situatie

Akoestiek Sporthal De Slag geoptimaliseerd. Geen last meer van galm en flutterecho's.

Akoestiek verbeteren sporthal De Slag in Nijkerk met Allwall stootvaste akoestische voorzetwand

Toegepaste producten

04 - Allwall

logo-allwall-akoestische-voorzetwand.pngEen volledig akoestisch, bal-, slag– en stootvast systeem voor sportaccomodaties.

Lees verder

11 - Allimpact

logo-allimpact-akoestisch-stootvast-paneel.png
Een stootvaste akoestische oplossing te monteren als aaneengesloten wandvlak of plafondeiland.

Lees verder

Advies op maat