Akoestiek op maat in woonzorgcentrum

In woonzorgcentrum "De Engelenburg" in Veenendaal heeft Allkoestiek de akoestiek op maat geregeld.

Een goed akoestisch klimaat essentieel

Dit woonzorgcentrum biedt professionele zorg in een gastvrije omgeving met veel gezelligheid, contacten en activiteiten. Een goed akoestisch klimaat in de diverse algemene ruimten in het gebouw was dan ook van essentieel belang. Zorggroep Charim benaderde Allkoestiek om de bestaande akoestiek in kaart te brengen van de entreeruimte, balieruimte, winkelruimte en de loungeruimte. Allkoestiek heeft hiervoor op locatie in de diverse ruimten nagalmtijdmetingen verricht. Op basis van de uitkomsten is dit vervolgens vertaald naar akoestische oplossingen met voldoende absorberend vermogen.

Creatieve akoestische oplossingen

Met de standaard akoestische producten kun je niet altijd uit de voeten. Dat vraagt soms om creatieve oplossingen. Allkoestiek denkt graag mee en maakte ook hier de akoestiek op maat. Zo werden in de entreeruimte de platen in het bestaande systeemplafond uitgewisseld met een uitvoering die bijna 2x zoveel akoestisch rendement opleverde. In de andere ruimten werden diverse maatwerkdelen Allceiling akoestische elementen zowel tegen het plafond als tegen de hoge wanden aangebracht.


Een aantal van deze maatwerkdelen zijn in een "U" vorm geproduceerd zodanig dat deze exact pasten tegen de dichte schotten in de glasbalustrade. Een betere akoestiek op maat is niet denkbaar.

Van A tot Z een praktische oplossing

De bewoners en werknemers van het woonzorgcentrum kunnen nu in alle rust een praatje met elkaar maken, winkelen of een spelletje kaart spelen. Rust onstaat alleen daar waar de ruimte akoestiek perfect voor elkaar is.

Ook dit project is door Allkoestiek van A tot Z begeleid en uitgevoerd. Van probleem naar een praktische oplossing met één partij daarvoor moet u bij Allkoestiek zijn.

Toegepaste producten

01 - Allceiling

Logo-allceiling-akoestisch-element.png
Minimalistisch en kaderloos element voor zwevend montage.

Lees verder