Allceiling akoestische panelen zwevend gemonteerd Zonder stemverheffing overleggen

De garanties van Allkoestiek...

..een prima werkende oplossing voor uw akoestisch probleem
..mooie en esthetisch passende producten voor ieder budget
..levering of complete montage van A t/m Z en tip-top geregeld
Lees het Allkoestiek stappenplan

Akoestiek op kantoor verbeterd: “Geen stemverheffingen meer”

Even een overleg tussen collega’s en een telefoontje met een klant. En dat dan door elkaar. Het was de situatie op kantoor bij internetbureau Webleads in Kootwijkerbroek, met als gevolg slechte verstaanbaarheid en veel galm, wat weer leidde tot een vicieuze cirkel van steeds harder pratende mensen. Qua akoestiek op kantoor verre van ideaal en een bron van irritatie.

Meerdere gesprekken door elkaar op kantoor

Bij Webleads, een middelgroot full service internetbureau, werkt een team van 14 specialisten aan effectieve websites en online marketing campagnes. Hiervoor moet uiteraard vaak worden overlegd, zowel met elkaar als met klanten. Doordat het team veelal in één en dezelfde kantoorruimte werkt, ontstond er vaak een situatie van meerdere gesprekken door elkaar, wat niet ten goede kwam aan de verstaanbaarheid van elk gesprek.

Overleg in dezelfde kantoorruimte     (artikel gaat onder de foto verder)

Akoestiek verbeteren kantoor

En daar kwam de galm, een gevolg van veel ‘harde’ en weinig geluidsabsorberende materialen, nog bij. Het leidde ertoe dat men steeds harder ging praten, wat ten koste ging van het verder zo fijne werkklimaat op kantoor.

Reden genoeg voor directeur Ben van Luttikhuizen om aan de bel te trekken en op zoek te gaan naar een oplossing voor een betere akoestiek op kantoor. “We zijn naar aanleiding van de klachten op kantoor op zoek gegaan naar een partij die onze akoestiek kon verbeteren. Zo kwamen we bij Allkoestiek uit. Na een nagalmtijdmeting bij ons op locatie, kwam Allkoestiek met een goed en doorgerekend plan met akoestische plafondpanelen (Allceiling), die de verstaanbaarheid zouden verbeteren en de galm zouden verminderen. Hierbij hebben ze voor de spreekkamer, directiekamer en de kantoorruimte zelf een specifiek plan gemaakt.”

Akoestiek op kantoor verbeterd tijdens het thuiswerken

In overleg met onze interieurarchitecte en Allkoestiek is vervolgens bepaald hoe we de plafondpanelen zouden gaan ophangen en dit heeft Allkoestiek vervolgens zorgvuldig en strak uitgevoerd in de tijd dat de meeste collega’s als gevolg van de corona crisis thuis aan het werk waren. We hebben van de montage, die overigens zeer vakkundig en in een kort tijdsbestek plaatsvond, zodoende nagenoeg geen hinder gehad tijdens onze werkzaamheden. En nu de verschillende collega’s weer meer op kantoor werken, geniet iedereen van de sterk verbeterde situatie,” aldus Ben.

“Dankzij de plafondpanelen van Allkoestiek

is het werkklimaat bij ons op kantoor

sterk verbeterd!”


Al met al geldt nu voor elk van de ruimtes dat er rustiger gepraat kan worden en dat er nagenoeg geen galm meer is. Collega’s hoeven daardoor hun stem niet meer te verheffen om zich verstaanbaar te maken en het geheel ziet er ook nog eens esthetisch strak uit. Dankzij de plafondpanelen van Allkoestiek is het werkklimaat bij ons op kantoor sterk verbeterd!”

Het eindresultaat

Akoestiek verbeteren kantoor

Toegepaste producten

01 - Allceiling

Logo-allceiling-akoestisch-element.png
Minimalistisch en kaderloos paneel voor "zwevende" montage tegen wand, plafond of dak

Lees verder

Advies op maat