Het gehoor van de gymleraar staat dagelijks bloot aan een grote geluidsbelasting Risico op gehoorschade bij docenten lichamelijke opvoeding groot Fluitsignalen, piepende schoenen, stuiterende ballen en geschreeuw worden versterkt bij een slechte akoestiek

De garanties van Allkoestiek...

..een prima werkende oplossing voor uw akoestisch probleem
..mooie en esthetisch passende producten voor ieder budget
..levering of complete montage van A t/m Z en tip-top geregeld
Lees het Allkoestiek stappenplan

Gymleraren lopen risico op blijvende gehoorschade in gymzaal

In de week van het oorsuizen willen wij graag aandacht vragen voor de arbeidsomstandigheden van gymleraren. Docenten lichamelijke opvoeding die werken in gymzalen en/of sporthallen met een slechte akoestiek, lopen gezondheidsrisico’s. Door de langdurige blootstelling aan lawaai bestaat de kans op gehoorbeschadiging. Wij merken in de praktijk dat ook stemproblemen, stress en vermoeidheid voorkomen bij gymdocenten.

Sport en hoge geluidsniveaus

Piepende gymschoenen, stuiterende ballen, snerpende scheidsrechtersfluitjes en schreeuwende sporters zijn gebruikelijke geluiden in een sporthal. Gymdocenten kunnen het zich niet veroorloven om geluidsbeschermers te dragen, omdat ze met hun leerlingen moeten kunnen communiceren.

Gymzalen hebben vaak een slechte akoestiek

Gymzalen en sporthallen zijn grote en hoge ruimten, die met harde materialen worden afgewerkt. Daardoor hebben ze vaak een slechte akoestiek. Door de te lange nagalmtijd ontstaan hinderlijke geluidsreflecties, die vervelende gevolgen kunnen hebben voor iedereen die daaraan wordt blootgesteld. Bij mensen die vanwege hun werk dagelijks met dit lawaai worden geconfronteerd, kan zelfs permanente gehoorbeschadiging optreden.

Geluidsvoorschriften

Voor sportaccommodaties zijn normen opgesteld door het NOC*NSF, die zijn overgenomen in de Arbocatalogus. Om de nagalmtijden in een gymzaal te kunnen vaststellen, moet eerst een nagalmtijdmeting worden gedaan. Wanneer de gymzaal niet aan de normen voldoet, dienen er geluidsabsorberende materialen te worden aangebracht.

Allkoestiek ontzorgt

Wij kunnen de volledige akoestische verbetering van uw gymzaal verzorgen, inclusief levering en montage. De materialen worden in onze eigen werkplaats vervaardigd en door onze eigen monteurs gemonteerd. Op deze manier houden wij de lijnen kort en kunnen wij snel schakelen. Onze producten zijn geschikt (en veilig) toepasbaar in gymzalen en beschikken over een rapporten aangaande geluidsabsorptie en balvastheidstest Kiwa ISA Sport.

Wij werken met een 100% tevredenheidsgarantie op het akoestische eindresultaat, zodat u zeker weet dat de gymzaal aan alle eisen voldoet.

 

Gerelateerde producten

03 - Allgym

logo-allgym-akoestisch-sportzaalpaneel.png
Toepasbaar binnen handbereik en veilig voor de sporter.

Lees verder

11 - Allimpact

logo-allimpact-akoestisch-stootvast-paneel.png
Een stootvaste akoestische oplossing te monteren als aaneengesloten wandvlak of plafondeiland.

Lees verder

Advies op maat