Allgym® akoestisch sportzaalpaneel Allgym akoestische sportzaalpaneel balbestendig en aanloopveilig Tijo van Eeghenschool te Aerdenhout

De garanties van Allkoestiek...

..een prima werkende oplossing voor uw akoestisch probleem
..mooie en esthetisch passende producten voor ieder budget
..levering of complete montage van A t/m Z en tip-top geregeld
Lees het Allkoestiek stappenplan

Akoestisch sportzaalpaneel met vlag en wimpel geslaagd voor baltest

Kiwa ISA Sport B.V. heeft in opdracht van Allkoestiek de balbestendigheid getest van het Allgym akoestisch sportzaalpaneel. Omdat het hier om een wandafwerking gaat in een binnensportruimte is de balbestendigheid van groot belang. De balbestendigheid wordt onderzocht volgens de norm DIN 18032, deel 3 en wordt bepaald door met een handbal en hockeybal op een wandvlak met gemonteerde akoestische sportzaalpanelen te schieten.

De testmethode

Eerst wordt verschillende keren geschoten met een handbal. Dit gebeurd zowel loodrecht als onder een hoek en vanuit verschillende richtingen met een vastgestelde balsnelheid. Het effect van de beschietingen op de Allgym wordt na iedere salvo visueel bepaald.

Daarna volgt de test met een hockeybal. Ook dit gebeurd zowel loodrecht, als onder een hoek en vanuit twee verschillende richtingen. Tijdens het testen met zowel de handbal als de hockeybal is er helemaal geen beschadiging ontstaan aan het akoestisch sportzaalpaneel.

De uitslag

Daarmee is het akoestisch sportzaalpaneel met vlag en wimpel geslaagd voor de balvastheidtest.

Ander voordeel is dat het paneel ook meteen bescherming biedt voor de sporters tegen harde en ruwe wanden. De wandvlakken sluiten rondom aan tegen de wand waardoor sporters nergens achter kunnen blijven haken.

Gerelateerde producten

03 - Allgym

logo-allgym-akoestisch-sportzaalpaneel.png
Toepasbaar binnen handbereik en veilig voor de sporter.

Lees verder

Advies op maat